De curand am aflat despre o metoda prin care ne putem decora hainele pentru o perioada scurta de timp, incepand de la o purtare pana la 2-3. Yuhuu! Asta inseamna ca o sa putem obtine mai multe outfit-uri cu hainele pe care le avem deja si ca nu o sa regretam in cazul in care rezultatul nu este pe placul nostru, deoarece modelul poate fi indepartat oricand.

Dar hai sa nu mai prelungim suspansul si sa va spunem despre ce este vorba: TATUAJE TEMPORARE. Da, pe haine. Chiar si pe incaltaminte, genti si cam tot ce ti-ar putea trece acum prin cap.

Suntem deja pregatiti cu tutorialul, il poti viziona mai jos, dar mai intai hai sa vedem de ce ustensile avem nevoiepentru proiect si sa iti spunem ponturile noastre.


Necesar:

- tatuaje temporare 

- un burete curat

- un bol cu apa

- foarfeca (doar daca trebuie sa iti decupezi tatuajul de pe folie)

- haine, incaltaminte, genti sau cam orice altceva care este din material textil (nu lana, tricot, dantela, catifea)


Procesul este acelasi ca atunci cand ne aplicam un tatuaj pe corp, dar pentru cei care nu au instructiuni la indemana, o sa descriem in continuare exact cum am procedat noi.

Pasi de urmat:

1. Alegem tatuajele pe care dorim sa le utilizam pentru decorarea hainelor si le decupam, daca acestea nu se afla in ambalaj individual.

2. Stabilim unde o sa pozitionam tatuajele.

3. Majoritatea tatuajelor sunt lipite pe un carton subtire si sunt acoperite de o pelicula (folie) din plastic. Indepartam pelicula si pozitionam tatuajul in locul dorit, cu fata in jos. Aplicam putina presiune, pentru a ne asigura ca tatuajul nu se va deplasa in timpul procesului.

4. Cu ajutorul unui burete imbibat in apa si stors pe jumatate, umezim hartia pe care se afla tatuajul si pe care am lipit-o mai devreme pe  articolul vestimentar. Nu frecam zona! Procesul dureaza intre 2 si 5 minute, depinde de tehnica fiecaruia si de tatuaj.

5. Dupa ce hartia este complet umeda, verificam daca tatuajul s-a imprimat, dezlipind un colt cu grija, pentru a nu deteriora tatuajul in cazul in care acesta mai are nevoie de apa.

6. Lasam articolul sa se usuce natural, fara a-l expune la soare sau in contact direct cu sursele de caldura (calorifer). Pielea sintetica/naturala poate fi usor tamponata cu o carpa uscata.


Si acum sa vedem cum indepartam tatuajul...

Piele: se indeparteaza in mare parte cu unghia si aplicand apoi ulei pentru bebelusi (noi am avut la indemana ulei de cocos) cu ajutorul unei dischete de vata, pentru a scapa si de eventualele resturi.

Haine: se poate indeparta imediat dupa aplicarea tatuajului, cat zona este inca umeda, in cazul in care nu suntem incantati de rezultat sau se va indeparta la spalat. Noi am incercat un program pentru haine delicate, nereusind sa indepartam tot tatuajul. Programul pentru bumbac (40 grade) a indepartat complet tatuajul si cel mai probabil, si cu o spalare manuala o sa obtineti acelasi rezultat.


PONT 1 (big one): Incercati sa nu aplicati tatuaje in zonele pe care le atingeti des sau care intra in contact cu alte obiecte (asezare, frecare etc.)

Evitati buzunarele de pe spatele pantalonilor, daca nu aveti de gand sa stati doar in picioare. :) Personal, recomandam sa aplicati tatuajele pe gulerul camasilor/jachetelor, buzunarele de pe fata pantalonilor, maneci, incaltaminte, in zona bustului/taliei, aproape de tivul pantalonilor/rochiilor etc.

PONT 2: Tatuajele metalice (auriu, argintiu) arata foarte bine pe articolele din piele sintetica/naturala.




Acum cunoasteti toate secretele acestei tehnici, deci mai ramane doar sa va lasati creativitatea sa zburde.


Loredana Tintaru, ReTrend.ro